QuickScan duurzaamheid
Inzicht in uw activiteiten en ambities op het gebied van duurzaamheid.

Wilt u ook uw duurzame verhaal uitdragen? Vul uw gegevens in!

Velden met een * zijn verplicht
Op welke pijlers van duurzaamheid bent u actief?
Op welke pijlers van duurzaamheid heeft u ambitie(s)?

De pijlers van duurzaamheid

Waar bent of wilt u mee aan de slag? 

Duurzame Energie

Bij de verbranding van fossiele energie komt veel C02 vrij. De gevolgen hiervan zijn klimaatverandering en luchtvervuiling. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen (denk aan: zon-, wind- en waterenergie), zal er geen extra C02 meer in de atmosfeer terecht komen. 

Waterregulatie

Door toe te werken naar meer groen en gezondere bodems kan er meer water worden opgeslagen in de bodem. Door regenwater te laten infiltreren op eigen terrein en niet af te voeren via het riool wordt wateroverlast voorkomen. 

Verkoeling

Klimaatverandering leidt tot extremer weer, zo ook tot hogere temperaturen. Met de toename van het aantal hete en tropische zomerdagen zullen we meer ongemak en negatieve gezondheidseffecten ervaren. Een van de meest effectieve stappen om hittestress tegen te gaan is het creëren van een groenere werk en leefomgeving. Bomen zijn een van de meest effectieve airco's die er zijn! 

Biodiversiteit 

Door menselijk toedoen gaat het niet goed met de biodiversiteit. Door de manier waarop wij ons voedsel verbouwen, de ontbossing die er plaatsvindt, de visserij en klimaatverandering, staat ons ecosysteem onder grote druk. Als mens zijn wij afhankelijk van dit robuuste ecosysteem.

Door op een bedrijfsterrein veel ecologisch inheems groen aan te planten, ruimte te geven aan insecten en dieren en geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken kan het natuurlijke evenwicht stapje voor stapje hersteld worden.

Mentale en fysieke gezondheid

Even een rondje in het groen wandelen tijdens je pauze? Zeker doen! Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een groene buurt wonen en veel buiten zijn, zich gezonder voelen en minder bij de huisarts komen dan mensen met weinig groen in hun leefomgeving.

Natuurervaring heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Alleen al in de natuur zijn, heeft aantoonbare gunstige effecten op het herstel bij stress en ziekte. Frisse buitenlucht doet een mens goed! 

Sociale cohesie

Sociale activiteiten 
Het ondernemen van sociale activiteiten versterkt de betrokkenheid binnen een organisatie. Bovendien is het een mooie manier om nieuwe contacten op te doen en daardoor een middel tegen eenzaamheid. 

Inclusief werkgeverschap 
Een inclusieve organisatie maakt zo goed mogelijk gebruik van de diverse talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. Alle (toekomstige) werknemers komen tot hun recht ongeacht hun leeftijd, geslacht, herkomst en of je wel of geen beperking hebt. 

Inclusiviteit wakkert saamhorigheid aan en het 'wij-gevoel'. Dat doet mensen goed en verhoogt het werkgeluk en het energieniveau in de organisatie.

Samenwerken

Gaan wij samen groene meters maken? Yes!
Met 1 Groene Meterhier kunnen we gedurende één jaar 250 Groene Meters2 in Kenia maken. 
Heeft u iets anders in gedachten of wilt u meer meters maken? Wij gaan graag in gesprek en denken met u mee. 

1 groene m2

Eenmalig €995,-

Of €88,- euro p/m

  • 1 Groene Meter2 op locatie
  •  250m2 bos in Kenia 
  • 2.000 KG CO2 opslag
22+ groene m2

De biobooster

Prijs op aanvraag

  • 22+ Groene Meter2 op locatie
  •  250+ m2 bos in Kenia 
  • 2.000+ KG CO2 opslag

Tijd voor uw eigen Groene Meter2

Wilt u ook uw duurzame verhaal vertellen?

En daarbij: 

  • Een groener bedrijf en terrein
  • Impact maken, hier én in Afrika
  • Anderen inspireren en stimuleren om duurzamer te denken en te doen

Tijd om van ideeën te wisselen?

ABONNEREN OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van al onze succesverhalen!

Contact

Elsdonk 26
5708 AC Helmond

KVK 77331206
IBAN NL57KNAB0400648067

‚Äč